home
Christelijke Bibliotheek Heemskerk
Locatie: De dependance van Basisschool de Otterkolken
Jean Monnetstraat 56-b
1963 KR Heemskerk

Voor inlichtingen tel: 0251-659242
Tijdens openingstijden: 06-3414 6310
 

Aanwinsten dvd's, video's en cd's 

 

Dvd: Luther

Als Luther op jonge leeftijd aan de dood ontsnapt, besluit hij zijn leven te wijden aan het dienen van God. Hij is echter een kritische student en zet openlijk vraagtekens bij de beslissingen van Paus Leo X. Luther is ervan overtuigd dat er een liefdevolle God is die verlossing biedt. Hij spijkert zijn 95 beroemde stellingen op de deur van een kerk, en dan is er geen weg terug… 119 min.

Dvd: In the beginning

De bekendste verhalen uit het Oude Testament worden opnieuw tot leven gebracht in deze lange film, die ook is uitgezonden als miniserie, en een speel-duur heeft van 197 minuten! De film begint met het scheppingsverhaal en Abrahams roeping, en vertelt dan over Isaak en Jacob, Jozef en Mozes, de bevrijding uit Egypte en de tien geboden. Als extra vindt u The making of…

Dvd: Prinsen & Prinsessen

Zing mee met Ben Ketting en een heleboel kinderen, tijdens 7 afleveringen van Prinsen en Prinsessen. De afleveringen gaan over de Bijbelboeken Genesis, Leviticus, Numeri, Deuteronomium, Jozua, Richteren en Ruth. Naast veel liedjes wordt er ook serieus over de Bijbel nagedacht. Zo leren kinderen op een speelse en vrolijke manier meer over de Bijbel. Speelduur 175 minuten.

Dvd: Lay it down

Lay it down is een enerverend en explosief drama dat zich afspeelt in de jeugdige wereld van illegale straatraces. Stap in bij Ben Destin als hij de smalle weg naar het eeuwige leven probeert te vinden. Wanneer hij de weg gevonden heeft, probeert hij al zijn vrienden dezelfde vrijheid te laten ontdekken.Speelduur ongeveer 50 minuten. Thriller vanaf 16 jaar. Evangeliserend.

Dvd: Mercy Streets

John is net uit de gevangenis vrijgelaten als zijn vroegere partner Rome hem een miljoenen zwendel voorstelt. Omdat hij geen enkele cent op zak heeft moet hij wel meewerken aan het plan. Als hij er met het geld vandoor gaat schuilt hij bij zijn tweelingbroer, een priester. Dan wordt deze voor John aangezien en komt hij terecht in een spiraal van geweld… Speelduur 90 min., vanaf 16 jaar.

Dvd: Six, the mark unleashed

In de nabije toekomst heerst een brute dictator over de planeet. Door gebruik te maken van high-tech middelen en chip implantaten, infiltreert de Community Police Force in elk facet van het menselijk bestaan. Voor de mensheid is vrijheid slechts een vage herinnering, en verzet heeft onherroepelijk de dood tot gevolg. Toch kiezen drie mannen voor hun vrijheid… Speelduur 102 min., 16 +

2Dvd: Zij gelooft, zij niet

Mirjam (gelovig) geeft haar vriendin Regina (niet-gelovig) een kijkje in de wereld van het christelijk geloof. De televisieserie is een eigentijdse introductie op thema’s die voor christenen belangrijk zijn. Ze praten met hun gasten, én veel met elkaar. Onderwerpen zijn bv. bidden, evangelisatie, dood, geld, Bijbel, Jezus, wonderen en kerk. 10 afleveringen, samen 240 minuten speelduur.

3Dvd: Het kleine huis op de Prairie

Dit is het tweede deel van het eerste seizoen uit 1974-1975, afleveringen 13 tot en met 24. Het dramatische en pakkende verhaal van de jonge pioniersfamilie die een leven probeert op te bouwen in het Amerika van 1870, sprak vele kijkers over de hele wereld aan. In totaal 9 en een half uur kijkplezier. Met onder anderen Michael Landon, Karen Grassle en Melissa Gilbert.

Dvd: Facedown – Matt Redman

Op deze nieuwe muziekdvd staan 13 aanbiddingsliederen van Matt Redman, live opgenomen op een bijeenkomst in Atlanta. Naast het bekende The heart of worship vindt u onder meer Facedown, If I have not love, Worthy You are worthy, Praise awaits You, Nothing but the blood en Seeing You. Ook staat er veel onderwijs op van diverse zangers. Totale speelduur 3 uur en 49 minuten.

Dvd: Today – Brian Doerksen

Op deze livedvd van Brian Doerksen staan 14 nummers, waaronder het bekende Refiner’s fire (Dwars door het vuur) en Great is thy faithfulness (Groot is uw trouw, o Heer). Maar ook Today (as for me and my house), Everlasting, You are everything en Fortress zijn prachtig. Thema van de dvd is Nehemia’s wederopbouw van de muur van Jeruzalem. Er staan vele extra’s op. 

Dvd: Een kinderconcert met Elly en Rikkert

Deze muziekdvd voor kinderen bevat 28 liedjes, die opgenomen zijn tijdens een concert van Elly en Rikkert, samen met Jan Borger en Dick Le Mair. Met onder andere de volgende liedjes: Bellen blazen, Een parel in Gods hand, Noach, Hups zei de rups, Griezelig, Jezus is de goede herder, Zoals klei in de hand van de pottenbakker en De Kauwgomballenboom. Speelduur 75 minuten.

Dvd: EO- Kinderkrant

Uit de oude doos: De EO-Kinderkrant met Wim de Knijff en Lanny van Rhee. Bekend van Bas en Barbara en een knutselgrap of natuurkundige proef. Deze dvd bevat 4 complete afleveringen, en daarnaast nog diverse losse Flap Uit afleveringen met Bas en Barbara. Deze dvd is vooral geschikt voor wat oudere kinderen, vanaf 8/9 jaar,voor thuis, op zondagsschool of club. Speelduur: 3 uur.

Dvd: D’r kan nog meer bij

In de jaren ’80 zond de EO het televisieprogramma D’r kan nog meer bij uit, speciaal gemaakt voor kleuters. De aanstekelijke tune en de rups waren voor veel kinderen al van verre herkenbaar. Marjan Hofstee en Aad Peters werkten in iedere aflevering een thema uit, met een liedje, een verhaal, en poppenkast met Sproetje en Bontje Blauw. 7 afleveringen zorgen voor 175 minuten plezier.

Dvd: Kingdom under the sea – The red tide

De dodelijke rode vloedgolf, uitgevonden door professor Pinch en de slechte inktvis Krakken, bedreigt het rifdorp van de familie Finley. Koning Pacificus leert de vissen over vertrouwen en vergeving. De serie Kingdom under the sea bevat prachtige animaties en kleurrijke karakters. De verhalen van de vissenwereld hebben steeds een gebeurtenis uit de Bijbel als thema. Ong. 25 min. 

Dvd: Kingdom under the sea – Return of the King

Splash en zijn zusje Coral hebben lang moeten wachten op de terugkeer van de grote walvis Koning. Splash verklapt een geheim, waar de gemene Krakken gebruik van maakt. De grote Koning offert zich op om de vissen te redden, maar keert later terug. Zwem mee met Splash en Coral in deze wonderlijke zee vol avontuur. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Ongeveer 25 minuten.

Dvd: Kingdom under the sea – The gift

In deze speciale kerstaflevering is het hele dorp prachtig versierd tot een groot pretpark. Maar ondertussen is iedereen de echte betekenis van Kerst vergeten. Gaat het nu om de cadeautjes, de versieringen of al het lekkers? Is er ook nog plaats voor het schildpaddenechtpaar Gracie en Toby, met hun baby-ei? Professor Pinch probeert het feest te bederven. Ned. ondertiteld, ong. 30 min.

Dvd: Joshua, hope has a name…

Wanneer Joshua naar de buitenwijken van Auburn verhuist, wekt hij de nieuwsgierigheid van de inwoners. Ze weten niet goed wat ze met hem aanmoeten. Wat is de bedoeling van deze eenvoudige maar charismatische man, die eigenhandig probeert de kerk weer op te bouwen? Een film voor alle leeftijden.

Dvd: Left Behind

Het eerste verfilmde deel uit de spannende boekenserie De laatste bazuin: Verlaten.In deze eindtijdfilm zijn miljoenen mensen ineens verdwenen: de grote opname heeft plaatsgevonden. Chaos en angst overheersen. Piloot Rayford Steele mist zijn vrouw en kind. Een zoektocht naar de waarheid begint, die zijn leven zal veranderen…

Dvd: Left Behind 2: Tribulation Force

Superspannend vervolg op Left Behind. Een week nadat miljoenen mensen spoorloos zijn verdwenen, stelt de wereld haar vertrouwen op Nicolae Carpathia. Hij lijkt de hele planeet in zijn macht te krijgen, maar ergens probeert een klein groepje mensen iedereen te overtuigen van zijn duistere identiteit. Hun naam: Tribulation Force.

Dvd : Timechanger

Het is 1890 en Bijbelprofessor Russel Carlisle heeft het manuscript The Changing Times geschreven. Een collega meent dat Carlisle’s denkbeelden een enorme impact zullen hebben op toekomstige generaties. Om dit te onderzoeken, reist Carlisle met een tijdmachine ruim 100 jaar in de tijd vooruit, en schrikt… Een science fiction film.

Dvd: Hangman’s curse (de vloek van Abel Frye)

Drie sportieve, populaire leerlingen van Rogers High School liggen in een vreemd soort coma. Ze lijden aan ernstige achtervolgingswaanzin en hallucinaties. Men fluistert dat zij het slachtoffer zijn geworden van de geest van Abel Frye. Het Veritas Team, bestaande uit de tienertweeling Elisha en Elijah en hun ouders gaat undercover en probeert het mysterie te ontrafelen. Thema’s: pesten, occulte zaken.

Dvd: Judgement

Vervolg op Revelation en Tribulation. De wereld wordt bestuurd door één regering O.N.E.: One Nation Earth. Helen Hannah, een gelovige afvallige, staat terecht voor ‘misdaden tegen de mensheid’ en riskeert de doodstraf. Dit proces moet een voorbeeld stellen voor de hele wereld… Wordt ze gered? Een spannende eindtijdfilm.

Dvd: The Passion (of the Christ)

Mel Gibson, de regisseur, deed veel stof opwaaien met deze wereldberoemde film over de laatste 12 uur uit het leven van Jezus, vanaf de gevangenneming tot Zijn kruisdood en opstanding. Deze indrukwekkende film is o.a. uniek door het Latijnse en Aramese taalgebruik, Ned/Eng ondertiteld. Love it or hate it... Vanaf 16 jaar (veel geweld).

Dvd: Jezus 

Uit de serie: De Bijbel, zoals uitgezonden door de NCRV komt deze film over het leven van Jezus, beginnend bij Jezus als volwassen man die samen met Zijn vader werkt als timmerman, en vertelt over Zijn leven en dood tot aan Zijn wederopstanding. De film werd eerst uitgezonden als miniserie en duurt bijna 3 uur. Volgens de Kijkwijzer vanaf 16 jaar

Dvd: Hillsong – Hope

Zing mee met 17 prachtige nummers, samen met zangleidster Darlene Zschech en duizenden aanbidders in het Hillsong Convention Centre in Sydney, Australië. Bijna 2 uur live worship, en diverse extra’s, zoals een kijkje achter de schermen en extra commentaren. O.a.: Better than life, Need you here, My hope, Here I am to worship, Still.

Dvd: Hillsong - For all You’ve done

“In ontzag voor Uw majesteit. Voor alles wat U heeft gedaan…” Deze woorden weerklonken in maart 2004 toen de Hillsong Church bij elkaar was om hun jaarlijkse live aanbiddings cd/dvd op te nemen. Het was een ontzagwekkende tijd van aanbidding. Uitgevoerd worden 15 geweldige songs, waaronder: One way, You are worthy, Home.

Dvd: De ark van Noach en Dieren uit de Bijbel

Deze animatiefilm is een adaptatie van het gelijknamige en veelgeprezen prentenboek van Peter Spier. Kijk en luister naar het hartverwarmende drama van Noach’s heldhaftige taak om alle aardse schepselen, groot en klein, te redden van de zondvloed. Met extra diashows. De dieren en het landschap uit de Bijbel zijn weinig of niets veranderd, zoals in deze documentaire te zien is. Bij elk dier klinkt een fragment uit de Bijbel. 2 x 30 minuten.

3Dvd: Testament, de Bijbel in animatie

De Bijbel in animatie brengt negen verhalen op 3 dvd’s tot leven met gebruik van gevarieerde animatietechnieken op het gebied van computer- en popppentechnologie. Met de volgende afleveringen: Moses, Ruth, Jonah, Elijah, David & Saul, Abraham, Daniël, Joseph, Creation and the Flood (Noach). Per dvd ongeveer 90 minuten (3x30), Nederlands ondertiteld, Engels gesproken. Eerder uitgezonden door de EO.

Video: Raised from the dead (Opgewekt uit de dood)

Deze Engelstalige video zonder ondertiteling vertelt het verhaal van een Nigeriaanse Pastor/Voorganger, die dodelijk verwond was geraakt tijdens een auto-ongeluk in 2001. Gedurende de dramatische rit naar het ziekenhuis verloor hij ieder teken van leven en werd later dood verklaard. Zijn lichaam werd naar het mortuarium gebracht. Maar zijn vrouw geloofde op grond van de Bijbel dat God doden weer tot leven kan brengen…

Cd: Celtic expressions of worship – A Celtic Blessing

12 traditionele en moderne hymns, prachtig uitgevoerd door Kingsway music. Deze cd is de zesde in een serie rondom Keltische aanbidding. Geniet van liederen als Eternal Spirit, In Christ Alone, Open Thou Mine Eyes, My Hope, Morning Has Broken, A Celtic Blessing.

Cd: Liedjes uit De Ark van Stekeltje

Op deze eerste cd over De Ark van Stekeltje staan 20 leuke liedjes. De teksten en verhalen zijn van Aad Peters, gebaseerd op het E.O. tv-programma De Ark van Stekeltje, van Aad Peters Poppentheater. Met medewerking van Elly & Rikkert Zuiderveld.
http://www.milonic.com/