home
Christelijke Bibliotheek Heemskerk
Locatie: De dependance van Basisschool de Otterkolken
Jean Monnetstraat 56-b
1963 KR Heemskerk

Voor inlichtingen tel: 0251-659242
Tijdens openingstijden: 06-3414 6310
 

Aanwinsten fictie
 
Aanwinsten december 2005
  
Onrustig hart – Beverly Lewis – Uitgeverij De Groot Goudriaan
336 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-6140-905-5

Annie Zook staat op een kruispunt in haar leven. Ze is twintig jaar, en iedereen verwacht dat ze nu toetreedt tot de Amish kerk. Annie stelt die beslissing echter steeds uit. Haar grote passie is schilderen, maar dat is bij de Amish streng verboden. De steenrijke Louisa Stratford is al jaren Annies Englisher penvriend-in. Als zij haar verloving verbreekt, komt ze bij Annie logeren. Beiden hebben het gevoel klem te zitten in het wereldje waarin ze zijn opgegroeid.
 
Het huis van mijn moeder – Lynn Austin – Uitgeverij Voorhoeve
446 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1792-0

Vijfendertig jaar geleden verliet Kathleen haar ouderlijk huis en verbrak ze het contact met haar familie. Ogenschijnlijk heeft ze alles gekregen waarnaar ze verlangde: ze is getrouwd met een zorgzame man, heeft een geweldige dochter van 15, en komt in materieel opzicht niets tekort. Maar de wonden uit haar jeugd zijn nooit geheeld. Dan besluit ze terug te keren naar haar ouderlijk huis.
 
Schuilplaats – Elizabeth Musser – Uitgeverij Voorhoeve
376 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1799-8, vervolg op Het huis op de heuvel

De twintigjarige Ellie Bartholomew voelt zich het buitenbeentje van haar familie. Haar ogenschijnlijk perfecte ouders, Mary Swan en Robbie, zijn succesvol en gelukkig. Haar beide zussen zijn gehoorzaam in hun voetsporen getreden. Ellie is de rebel, in zichzelf gekeerd en onzeker. In haar gezicht heeft ze een ontsie-rend litteken. Maar gaandeweg beseft ze dat ook haar ouders littekens dragen.
 
Verdrukking – Jerry Jenkins – Uitgeverij Voorhoeve
297 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1793-9, deel 3, vervolg op Vervolgd en Onder vuur

Sinds de Derde Wereldoorlog is godsdienst wereldwijd verboden. Paul Stepola, die werkt voor de Nationale Vredesorganisatie, heeft als taak gelovigen op te sporen en uit te roeien. Maar sinds hij christen geworden is, gebruikt hij zijn werk om de ondergrondse kerk te helpen. Na de ramp wordt hij echter ontmas-kerd en moet hij vluchten. Wie kan hij vertrouwen? Kiest zijn vrouw zijn kant?
 
Dwaalgeest – Kristen Heitzmann – Uitgeverij Barnabas
458 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-8520-032-6

Flarden van herinneringen en verwarde beelden uit haar jeugd achtervolgen Noëlle St. Claire. In paniek slaat ze op de vlucht. Wanhopig op zoek naar veilig-heid belandt ze op de afgelegen vakantieboerderij van Rick en Morgan Spencer. Beide broers proberen, ieder op hun eigen manier, door het schild van het gesloten meisje heen te dringen. Is ze echt in gevaar, of beeldt ze zich dat in?
 
Abraham de Hebreeër – Gilbert Morris – Uitgeverij Het Zoeklicht
382 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-6451-085-7

Abram is vaak in de tempel te vinden waar veel afgoden aanbeden worden. Toch ontstaan bij hem steeds meer twijfels en vragen over de religie van de mensen in Ur der Chaldeeën. Hij trouwt met de beeldschone Sarai en het leven lacht hem toe. Dan spreekt ‘de Eeuwige’. Een lange reis vol moeilijkheden begint. Deel 2 in de bijbels-historische serie Leeuwen van Juda.
 
Malacandra – C.S. Lewis – Uitgeverij Kok
243 blz., eerste druk 2002 (oorspronkelijk 1938), ISBN 90-435-0408-4

Dr. Elwin Ransom, een taalkundige uit Cambridge, ontmoet tijdens een wandel-vakantie zijn oude klasgenoot Devine en diens geleerde vriend Weston. Hij wordt overmeesterd en wordt wakker als gevangene aan boord van een ruimte-schip met bestemming Malacandra (Mars). Na aankomst weet hij te ontsnappen, en hij vlucht de vreemde wereld in. Gaandeweg leert hij de planeet kennen.
 
Ararat – Tim LaHaye & Bob Phillips – Uitgeverij Voorhoeve
346 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1802-1, vervolg op Babylon

Michael Murphy is professor in de Bijbelse archeologie. Als hij geen colleges geeft, reist hij de hele wereld over, op zoek naar artefacten uit de Bijbelse tijd. Na zijn spectaculaire vondst in het oude Babylon brengt een nieuwe tip hem op het spoor van de ark van Noach. Murphy zet een expeditie op touw. Maar het duistere genootschap De Zeven zit hem op de hielen…
 
Valse waarheid – Cindy McCormick Martinusen – Uitgeverij Den Hertog
372 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-331-1947-1

Amanda Rivans gaat in Oostenrijk op zoek naar sporen van haar familie-geschiedenis. Die geschiedenis is verbonden met een bloedbad, aangericht door de Nazi’s, en met een kostbaar juweel, de broche van keizerin Sissi. Haar speurtocht leidt naar een oude, eenzame vrouw, met een concentratiekamp-nummer op haar arm en een dodelijk geheim. Een schokkende waarheid…
 
Gebroken glas – Paul McCusker – Uitgeverij Kok
412 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-435-1109-9

Vijftig jaar geleden werd Elaines hart gebroken, maar niemand weet de ware toedracht. Nu belandt ze in een diepe depressie. Haar kleindochter Lainey wil haar wanhopig graag helpen, maar Elaine weigert te spreken over het verleden. Nicholas is de kleinzoon van een succesvol zakenman met een verloren liefde. Als Elaine en Nicholas elkaar leren kennen lijken de zaken verband te houden.
 
Wachten op de morgen – Karen Kingsbury – Uitgeverij Voorhoeve
411 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1796-3

Een dronken chauffeur heeft de auto van Hannah’s gezin aangereden. Haar man en oudste dochter zijn daarbij om het leven gekomen. Hannah is gebroken van verdriet. Het enige wat haar nog op de been houdt, is het verlangen naar wraak. Maar haar strijd om genoegdoening kan haar niet de rust geven die ze zoekt, en dreigt haar jongste dochter te gronde te richten…
 
Woord van eer – Terri Blackstock – Uitgeverij Voorhoeve
348 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1800-5, deel 3 newpointe 911

Het postkantoor van Newpointe wordt met een bom opgeblazen. Drie mensen komen om het leven; een jongen van vijf jaar wordt in coma naar het ziekenhuis gebracht. Wie heeft deze aanslag gepleegd en waarom? Alle sporen wijzen naar één man. De verdachte doet een wanhopige poging om te ontsnappen, maar wordt uiteindelijk ingerekend. Hij houdt echter vol onschuldig te zijn.
 
Een lied in de nacht – Tricia Goyer – Uitgeverij Voorhoeve
447 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1797-1J

Akub, een joodse jongen uit Praag, belandt tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekamp Mauthausen. Omringd door het kwaad en verzwakt door de honger heeft hij weinig kans te overleven. Jakubs enige hoop is het orkest van de gevangenen: als hij zich daarin onmisbaar kan maken met zijn vioolspel, wordt zijn leven wellicht gespaard. Maar is zijn muzikale talent groot genoeg?
 
De overlever – Dee Henderson – Uitgeverij Barnabas
277 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-8520-034-2, proloog O’Malley-serie, deel 0

De succesvolle schrijfster Sara Walsh woont op een beschermde locatie. Haar stalker zit haar op de hielen. Ze weet dat hij haar wil doden. De FBI stelt alles in het werk om Sara’s veiligheid te garanderen. Deze bescherming heeft tot gevolg dat ze geen privé-leven heeft. Haar situatie is te riskant voor een relatie. Is die prijs niet te hoog?
 


Aanwinsten oktober 2005

  

De prins – Francine Rivers – Uitgeverij Kok
301 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-435-0866-7

Dit is het derde deel in een serie van vijf over mannen die een belangrijke plaats innamen naast een leider of profeet. In De prins ontmoeten we Jonatan, de oudste zoon van koning Saul, die in de oorlog met de Filistijnen veel heldendaden verricht heeft. Hij had als onbaatzuchtige, gelovige vriend met de latere koning David een diepe zielsverbondenheid.
 
Nimmernacht – Anne de Graaf – Uitgeverij Barnabas
411 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-8520-021-0

Owen is onderhandelaar bij vredesbesprekingen. Als hij werkt aan een opdracht in Mozambique voegen zijn vrouw Miriam en zijn zoon Martin zich voor een korte vakantie bij hem. Tijdens een rondreis door Afrika wordt het gezin wreed uit elkaar gerukt. Owen en Martin verdwijnen spoorloos. Alleen achtergebleven wordt Miriam als gevangene tewerkgesteld bij de illegale ontginning van diamanten. 
 
Dierbare gelovigen – Philip Gulley – Uitgeverij Kok
264 blz., eerste druk 2003, ISBN 90-435-0581-1

Dominee Sam Gardner keert terug naar zijn geboortedorp Harmony, en na korte tijd wordt hij er predikant. Met liefde en zelfspot herontdekt hij de dorpsgemeen-schap met al haar eigenaardigheden. In deze humoristische roman wordt een prachtig beeld geschetst van een geloofsgemeenschap vol eigenzinnige, erger-lijke en verrassende mensen. Een heerlijk boek over familie, vrienden en geloof.
 
Tel je zegeningen – Philip Gulley – Uitgeverij Kok
275 blz., eerste druk 2003, ISBN 90-435-0612-5

Sam Gardner is predikant in het idyllische dorp Harmony. Hij heeft zijn handen vol aan de eigenzinnige mensen die zijn gemeente bevolken. Mensen zoals Dale Hinshaw, die het evangelie wil verkondigen door kippen bijbelteksten te laten opeten en hun zogenaamde bijbeleieren uit te delen. Sam raakt ontmoedigd en belandt in een geloofscrisis. Een boek over herkenbare en kleurrijke mensen!
 
Kemi’s Dagboek – Abidemi Sanusi – Uitgeverij Ark Boeken
184 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-338-1829-9

Als Kemi christen wordt, besluit ze een dagboek bij te houden. Dan neemt haar leven een wending die alles op zijn kop zet. Is ze echt zwanger? Deze roman in dagboekstijl geeft een eerlijke en open kijk op grote dilemma’s die niet alleen plaatsvinden in de seculiere maatschappij maar ook bij christenen. 
   

Aanwinsten september 2005

  
Maria Magdalena – Ellen Gunderson Traylor – Uitgeverij Barnabas
264 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-8520-031-8

De vrouw met een verleden… Maria is de favoriete vrouw in de herberg van Magdala: goed in haar vak, betoverend mooi. Het enige wat haar succes in de weg staat, is het verleden dat haar blijft achtervolgen. Het leven van deze knappe vrouw wordt gekenmerkt door verdriet, totdat zij Jezus ontmoet. Haar verhaal spreekt over de belofte van hoop en genezing voor verwonde harten.
 
De laatste discipel – H. Hanegraaff & S. Brouwer – Uitgeverij Mozaïek
490 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-239-9149-4

Een gruwelijke tijd van vervolging is aangebroken. In Rome ondervinden de eerste christenen aan den lijve wat de Grote Verdrukking inhoudt. Eén ding biedt hoop op redding: een brief die in het diepste geheim circuleert in Rome en bekend staat als de Openbaring. Maar het bezit ervan kan leiden tot de dood in de arena. Keizer Nero is ten koste van alles op zoek naar de brief en haar lezers.
 
Geen uitweg – Patricia Rushford – Uitgeverij Voorhoeve
318 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1794-7, vervolg op 

In de verdedigingAngela Delaney heeft even afstand genomen van haar werk als politieagente. Ze twijfelt eraan of dat wel de juiste baan voor haar is. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van een wanhopige vrouw, gaat ze er meteen op af. Iemand heeft het gemunt op mannen die hun vrouwen mishandelen. Angela gaat als privé-detective op onderzoek uit, met gevaar voor eigen leven…
 
Voltooid verleden – Beverly Lewis – Uitgeverij De Groot Goudriaan
318 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-6140-906-3, deel 5

Voltooid verleden is het laatste boek over de zussen Ebersol. Jonas Mast is na vele jaren uit Ohio teruggekeerd in Lancaster County, en heeft Leah Ebersol gezegd dat hij nog steeds van haar houdt. Is er nog een toekomst mogelijk voor hen beiden? Jake Mast is nog in Ohio. Hij mist zijn geliefde, Lydiann Ebersol. Maar als hij thuis zou komen, moet Leah haar goedbewaarde geheim onthullen.
 
Verwachting – T. LaHaye & J.B. Jenkins – Uitgeverij Kok
336 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-435-1110-2

Verwachting is deel 1 van de proloog van de serie De laatste bazuin. Rayford en Irene, Carpathia, Buck; in de serie De laatste bazuin worden hun belevenissen verteld tijdens de zeven laatste jaren van de wereld, tussen de Opname van de gemeente en de Wederkomst van Christus. Maar hoe zag hun leven vóór de Opname eruit? In drie boeken leest u wat er aan de serie voorafging.
 
Sleutelkind – Kristen Heitzmann – Uitgeverij Barnabas
472 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-8520-015-6

Na vijftien jaar worstelt Jill nog altijd met de gevolgen van de keuzes die ze als tiener maakte. Morgan weet op geniale wijze noodlijdende mensen en bedrijven van de ondergang te redden. Het enige wat Morgan niet op orde krijgt, is zijn eigen leven. Als Jill opnieuw in zijn leven komt, breekt zijn charmante façade. Een ontroerend boek over onverwerkt verdriet en omgaan met schuldgevoelens.
 
Monster – Frank Peretti – Uitgeverij Kok
366 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-435-1111-0

Reed en Beck nemen een weekje vrij voor een survivaltocht in de woeste bossen en bergen van Idaho. Maar tijdens hun eerste nacht in de buitenlucht wordt de stilte verscheurd door een huiveringwekkend gekrijs. Iemand – nee, iets – komt uit de bossen tevoorschijn en heeft het op hen gemunt. Machteloos moet Reed toezien hoe zijn vrouw wordt meegesleurd door een angstaanjagend groot wezen.
 
Een teken van hoop – Karen Kingsbury – Uitgeverij Voorhoeve
416 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-297-1789-0

Zo op het oog leidt Maggie Stovall een gelukkig leven: ze is getrouwd met een geweldige man, is pleegmoeder van twee veelbelovende jongens, en heeft een boeiende baan. Maar Maggie draagt een geheim met zich mee, dat haar dreigt te verstikken. Jarenlang heeft ze haar verdriet verborgen achter een masker. Maar nu belandt ze in een diepe depressie. Wat is het geheim dat zo op haar drukt?
 
Licht in de morgen – Linda Chaikin – Uitgeverij Kok
494 blz., eerste druk 2002, ISBN 90-435-0486-6

In de beurskrach van 1929 verliezen Sharlotte Ashford en haar gehandicapte zus al hun rijkdom en sociale status. Hun vader is spoorloos verdwenen en Sharlotte denkt met weemoed terug aan Kace Landry, wiens liefde ze afwees omdat hij niet van haar stand was. Onverwacht staat Kace weer voor haar. Hij brengt nieuws over haar vader en over verborgen goud. Wil hij haar dan toch nog helpen?
 
Wanneer de hemel huilt – Ted Dekker – Uitgeverij Novapres
396 blz., eerste druk 2005, ISBN 90-6318-271-6

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, in een dorpje in de Balkan, speelt een groep soldaten een wreed spel met een priester en zijn gemeente. Janjic Jovic doet aarzelend mee. Maar hij is niet voorbereid op de ongelofelijke demonstratie van liefde en de verschrikkelijke gebeurtenissen die daarop volgen. Nu vele jaren later, zal datzelfde spel tot leven komen in zijn eigen hart…
      
 

Aanwinsten voor september 2005

  
  
Een tijd om lief te hebben – B. LaHaye & T. Blackstock – Uitg. Voorhoeve 382 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-297-1771-8 (deel 3)

Een tijd om lief te hebben is het vervolg op Een geschenk uit de hemel en Een milde regen, over de vier buurvrouwen van Cedar Circle: Sylvia, Tory, Cathy en Brenda. Cathy’s zoon Mark belandt in de gevangenis wegens drugshandel. Haar plannen om te hertrouwen komen op losse schroeven te staan. Tory is druk met haar dochtertje dat Down-syndroom heeft. Sylvia is te vaak moe en blijkt ziek…

Verloren dromen – Beverly Lewis – Uitgeverij De Groot Goudriaan
319 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-6140-867-9 (deel 3)

Verloren dromen is het derde boek over de Amish zussen Ebersol. Eerder verschenen Dochters van het verbond en Verbroken verbond. Leah’s verloofde heeft haar in de steek gelaten. Haar buurjongen dingt naar haar hand, maar Leah aarzelt. Dan wordt haar familie getroffen door een tragedie, en Leah moet opnieuw kiezen tussen haar eigen geluk en dat van haar familie.

Manasse, de God van mijn volk – Lynn Austin – Uitgeverij Voorhoeve 394 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-297-1754-8 (deel 2)

Manasse sleept zijn volk mee in de afgodendienst. Hij groeit uit tot een wrede koning en staat zelfs zijn vriend Jozua naar het leven. Jozua vlucht met enkele anderen naar Egypte, maar hij zint op wraak. Dan wordt Juda aangevallen. Kunnen Jozua en Manasse de pijn van het verleden vergeten en de weg hervinden naar elkaar en naar God? Vervolg op Manasse, de God van mijn vader.

Wederkomst – Tim LaHaye & Jerry B. Jenkins – Uitgeverij Kok
320 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-435-2006-3 (deel 12 De Laatste Bazuin, slot)

De slag bij Armageddon woedt in alle hevigheid. Niets lijkt de Antichrist nog van de definitieve overwinning te kunnen afhouden. Van de oorspronkelijke leden van het Verdrukkingscommando is er nog maar één in leven – en ook hij is in levensgevaar. Het is nu ruim zeven jaar geleden dat de Opname van de gemeente plaatsvond. Hoe lang 
duurt het nog tot Christus eindelijk terugkomt?

Breuklijn – Dale Cramer – Uitgeverij Kok
411 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-435-1041-6

Jeremy Prine staat op de grens van volwassenheid wanneer zijn moeder 
overlijdt. Haar laatste wens is dat Jeremy zijn oom Aiden opzoekt, die van hen vervreemd is geraakt. Dus verlaat hij de beschermde omgeving van zijn jeugd en komt terecht in de ruige wereld van de mijnbouw. Langzaam groeit er een band tussen Jeremy en Aiden. Een roman over vader-zoon-relaties, vergeving en hoop.

De as van het verleden – Tricia Goyer – Uitgeverij Voorhoeve
377 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-297-1773-4

Helenes man was een van de bewakers van het concentratiekamp Gusen, een SS’er. Hij is gevlucht en heeft haar met haar kinderen 
in de steek gelaten. Helene weet maar al te goed welke gruweldaden haar man in het kamp heeft begaan. Daarom doet ze wat ze kan om de overlevenden van het kamp te helpen. Ze neemt zelfs een van hen, Michaela, in huis. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Als ik de liefde niet had – Linda Nichols – Uitgeverij Kok
428 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-435-1040-8

Lenore en Daniël hebben een goede relatie, een gezellig huis in Californië en een schat van een zoontje. Er ontbreekt maar één ding aan Lenores geluk: Daniël heeft zich nooit aan haar willen binden. Houdt hij wel echt 
van haar? Op een dag waagt ze het erop en vraagt of hij met haar wil trouwen. Zijn zwijgen zegt haar genoeg en Lenore vlucht weg, samen met haar zoontje. Waar vindt ze genezing?

In de verdediging – Patricia Rushford – Uitgeverij Voorhoeve
368 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-297-1769-6

Politie-agente Angela Delaney wordt op non-actief gesteld als ze uit zelfverdediging een twaalfjarige zwarte jongen neerschiet. Maar heeft zij eigenlijk wel het dodelijke schot gevuurd? Het onderzoek naar de toedracht levert alleen maar meer vragen op. In haar strijd om haar naam te zuiveren krijgt Angela hulp van een aantrekkelijke rechercheur. Dat plaatst haar voor nieuwe problemen.

De redding – Karen Kingsbury – Uitgeverij Voorhoeve
352 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-297-1745-9

Dinsdag 11 september 2001. Brandweerman Jake Bryan rukt met zijn collega’s uit om de brand in het World Trade Center te bestrijden. Als het gebouw instort, wordt hij onder het puin bedolven. Wanneer hij in het ziekenhuis bijkomt, is hij zijn geheugen volledig kwijt. Hij heeft ook geen herinnering aan zijn vrouw. Wanneer Jakes herstel doorzet, wacht hun beiden een verpletterende ontdekking.

Schaduwdans – Debbie Wilson – Uitgeverij Voorhoeve
512 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-297-1743-2

Stefanie Peng is een Amerikaanse van Chinese afkomst. Haar grootvader zit in China al tientallen jaren gevangen in een werkkamp omwille van zijn geloof. Als Stefanie de kans krijgt om naar China te gaan, hoopt ze informatie over haar opa te kunnen inwinnen en hem misschien zelfs vrij te krijgen. Maar een Chinese spion volgt haar overal, en gebruikt haar als lokaas. Wie kan ze vertrouwen?

Aangeraakt – Bodie & Brock Thoene – Uitgeverij Kok
430 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-435-0966-3, deel 2 Anno Domini Kronieken

De bedelaar Pniël is genezen van zijn blindheid. Maar zijn familie wil niets met hem te maken hebben, als ze horen dat hij genezen is door Jeshoea van Nazaret, en daarom uit de Synagoge is gezet. Sjosjana is melaats. Ze is gedwongen in afzondering te leven, in de vallei van de melaatsen. Maar ook daar zijn de verhalen over Jeshoea doorgedrongen. Kan hij hen genezen?

Je geld of je leven – Mindy Starns Clark – Uitgeverij Voorhoeve
376 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-297-1772-6

Callie werkt als privé-detective voor de JOSHUA-stichting, een fonds dat grote sommen geld geeft aan liefdadigheidsorganisaties. Het is Callies taak om uit te zoeken of die organisaties bonafide zijn, en hun vervolgens het geld persoonlijk te brengen. Maar deze keer wordt de persoon die ze een cheque moet overhandigen vermoord. Als ze de moord onderzoekt loopt ze zelf gevaar…

Joshua’s Bijbel – Shelly Leanne – Uitgeverij Voorhoeve
399 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-297-1756-4

De jonge negerpredikant Joshua wordt in de jaren ’30 als zendeling uitgezonden naar Zuid-Afrika. Hij krijgt stricte orders mee: hij moet preken in het Engels, hij mag zich niet bemoeien met de Xhosa-bevolking en al helemaal niet met de apartheidspolitiek. Maar als Joshua de Xhosa-stam leert kennen, en hij verliefd wordt op een Xhosa-vrouw, groeien zijn twijfels over het beleid van zijn kerk.

De krijger – Francine Rivers – Uitgeverij Kok
263 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-435-0867-5 

De krijger: het verhaal van Kaleb, de verspieder. Dit is het tweede deel in een serie van vijf over mannen in de Bijbel die een belangrijke plaats innemen naast een leider of profeet. Kaleb was een van de twaalf verspieders, uitgezonden door Mozes om het land Kanaän te verspieden. Bij hun terugkeer probeert hij, samen met Jozua, de Israëlieten moed in te spreken. Dit kost hem bijna zijn leven. 

De Wreker – Kathy Hawkins – Uitgeverij Barnabas
280 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-8520-006-7, deel 2

Het is oorlog. In opdracht van koning David voert het leger een aanval uit op de stad Rabba. Zowel Uria, de man van Bathséba, als Ahiam komen er om het leven. De zoon van Ahiam zweert wraak. Keziah is de enige dochter van de leviet Aäron. Een gewelddadig incident brengt haar in grote problemen. Eerwraak lijkt de enige oplossing… Dit is het vervolg op De Vreemdelinge.

Hoopvol – Elyse Larson – Uitgeverij De Banier
446 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-336-2802-3, deel 3

In het derde en laatste deel van de serie Dappere vrouwen komt de bevrijding steeds dichterbij. Maar de zussen Em en Marge Emerson zien dat de strijd nog niet voorbij is. Als Em wordt gerekruteerd voor koerierswerk bij een Amerikaanse geheime dienst, raakt ze al gauw verstrikt in een gecompliceerd spionagenetwerk. Samen met Marge voert ze een riskante opdracht uit.

Dal van Dura – Leendert van Wezel – Uitgeverij De Banier
109 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-336-2801-5

Na een lange, zorgvuldige voorbereiding is Marijke klaar voor de strijd met eigen machteloosheid en machtsmisbruik. Ze zoekt een antwoord, maar als ze de confrontatie aangaat, komen er nieuwe vragen. Wat is 
macht? Is het een keuze of een lot, is het een oplossing of een probleem?

Vergeefse vlucht – J.D. Heemskerk – Uitgeverij De Banier
312 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-336-2803-1

Na een vreselijke gebeurtenis gaat Steef Roest niet meer terug naar huis. Hij slaat op de vlucht en komt na maanden zwerven bij een familie terecht die hij nog kent van vroeger. Voorlopig lijkt hij veilig op de kwekerij van de Tavenaars. Hij probeert zijn leven weer op te pakken en de reden van zijn vlucht te vergeten, maar Christine Tavenaar steekt daar een stokje voor…

Rosalie – Thea Zoeteman-Meulstee – Uitgeverij De Banier
346 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-336-2807-4

Rosalie raakt haar baan als tandartsassistente kwijt. Gelukkig vindt ze al snel nieuw werk bij een tandarts in het gezellige dorp Terberg. Ze huurt een huisje vlak bij de praktijk, op het erf van een grote boerderij. Op een dag ontmoet Rosalie een man die op het erf aan het klussen is. Als hij ziet dat ze gehandicapt is – ze heeft één kortere arm en één korter been – schrikt hij enorm. Waarom reageert hij zo?

De duistering – Gerhard Hormann – Uitgeverij Barnabas
269 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-8520-002-4

Vanaf Schiphol stijgt een gecharterd toestel op om van dichtbij een maansverduistering mee te maken. Zes maanden later zijn bijna alle inzittenden overleden. Een handjevol overlevenden (een zwerver, een priester en een jonge weduwnaar) moet het opnemen tegen een eeuwenoud kwaad. Al snel ontdekken ze dat er veel meer op het spel staat dan hun eigen leven.

 

De vreemdelinge – Kathy Hawkins – Uitgeverij Barnabas
311 blz., eerste druk 2003, ISBN 90-5829-388-2

Ailea is gevangen genomen door het leger van koning David. Ondanks de heimwee naar haar eigen volk, wordt ze verliefd op Jonathan, een van de mannen van David. Hij wil met haar trouwen. Jonathans wijze vader Sagé vertelt haar over Adonai, de God van het volk van David. MaarJoab, de oneerlijke generaal van David speelt een levensgevaarlijk machtsspel. 

 

De heelmeester – Dee Henderson – Uitgeverij Barnabas
294 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-8520-009-1

Rachel O’Malley is traumapsycholoog. Ze houdt van haar werk: de begeleiding van kinderen bij rampen. Als een grote overstroming de stad treft, wordt Rachel te hulp geroepen. De situatie loopt uit de hand als blijkt dat er iemand vermoord is. Rachel belandt tussen twee vuren: ze kent zowel de schutter als het slachtoffer. Ze vreest een nieuw drama…Deel 5 in de O’Malley-serie.

 

Eliana – Damaris Kofmehl – Uitgeverij Barnabas
213 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-5829-421-8 (biografische roman)

Eliana is een aantrekkelijke nachtclubdanseres uit een Braziliaanse havenstad. Ze heeft alles wat ze zich maar kan wensen: succes, geld en erkenning. Maar ze is niet gelukkig. Haar vrouwelijke collega’s zijn meestal lesbisch, gebruiken cocaïne en richten zichzelf te gronde. Eliana vergaat het net zo. Als haar vader sterft, grijpt ze naar de alcohol en wil ze een eind aan haar leven maken…

 

Mijn strijd voor Allah – J. Al-Sain & E. Schrupp – Uitgeverij Barnabas
220 blz., eerste druk 2002, ISBN 90-5829-267-3 (autobiografische roman)

Johanna groeit op in een christelijk gezin. Als tiener is ze al op zoek naar innerlijke vrede. Tot ontsteltenis van haar ouders vindt ze die niet in de kerk maar in de islam. Johanna trouwt met een gelovige moslim en zet zich actief in voor haar nieuwe geloof. Maar na enkele jaren komt ze in een diepe crisis terecht. Ze krijgt steeds meer twijfels bij de islam. Uiteindelijk vindt ze vrede…

 

Uit de greep van de mormonen – Judy Robertson – Uitgeverij Barnabas
176 blz., eerste druk 2003, ISBN 90-5829-353-x (autobiografische roman)

Judy en Jim Robertson komen in de greep van de mormonen als ze een periode van geestelijke leegte doormaken. Ze ontmoeten ‘de aardigste mensen van de wereld’, die hen met open armen verwelkomen. In dit boek vertelt Judy Robertson over haar leven als mormoonse vrouw, over de leer en de eisen binnen deze kerk en over haar herontdekking van de Jezus van de Bijbel.

 

Jona – Ellen Gunderson Traylor – Uitgeverij Barnabas
255 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-5829-278-9

Jona, de profeet die niet wilde. In dit boek wordt het leven van Jona geplaatst in het perspectief van de gespannen verhouding tussen twee naties en twee koningen. Het is een tijd die gekenmerkt wordt door onderdrukking, onrust en oorlog. Jona moet het woord van God verkondigen aan mensen die er anders nooit van gehoord zouden hebben. Maar hij is een onwillige profeet…

 

Esther – Gini Andrews – Uitgeverij Barnabas
318 blz, eerste druk 2004, ISBN 90-8520-016-4

Esther, de koningin die haar volk redde. De jonge Jodin 
Esther komt terecht in de harem van de legendarische koning Xerxes en wordt niet lang daarna tot koningin gekozen. Te midden van samenzweringen en hofintriges wordt ze verscheurd door enerzijds haar passie voor Xerxes en anderzijds haar liefde voor het Joodse volk. Ze onthult haar geheim en zet haar leven op het spel.

 

Jabez – Thom Lemmons – Uitgeverij Barnabas
135 blz., eerste druk 2002, ISBN 90-5829-303-3

Jabez, de man die vroeg en verhoord werd. Het leven van Jabez wordt gestempeld door de bittere tranen van zijn moeder. Hij verlangt ernaar verlost te worden van de pijn die zijn verleden en zijn toekomst kenmerken. God beantwoordt zijn vrijmoedige gebed om een zegen op verrassende wijze. Hierdoor verandert zijn leven en dat van vele anderen. Bijbels-historische roman.

 

Jeremia – Thom Lemmons – Uitgeverij Barnabas
316 blz., eerste druk 2001, ISBN 90-5829-236-3

Jeremia, de man die huilde. Tijdens zijn kinder- en jeugdjaren hoedde Jeremia de schapen van zijn vader. Hij wist niet dat God hem ertoe zou roepen herder van Zijn volk te worden. In dit boek wordt treffend beschreven hoe hij lijdt onder de boodschap die hij moet brengen, Gods roeping drukte zwaar op hem. Maar Jeremia is een voorbeeld van geloof en moed. Een bijbels-historische roman.

 

Dodelijke genade – Ed Stewart – Uitgeverij Barnabas
304 blz., eerste druk 2000, ISBN 90-5829-091-3

De briljante neurochirurg Jordan Keyes begint een nieuwe baan in het Mercy-ziekenhuis. Als twee van zijn patiënten op raadselachtige wijze overlijden, gaat Jordan in het geheim op onderzoek uit. Tijdens zijn zoektocht wordt hij geconfronteerd met een onheilspellende bedreiging voor zijn carrière en een pijnlijk geheim uit zijn verleden. Een medische thriller.

 

Besef van ooit – Peter Callens – Uitgeverij Novapres
184 blz., eerste druk aug. 2004, ISBN 90-6318-262-7, € 12,90

In dit ontroerende debuut van Peter Callens maakt u kennis met Henry Steenhuyze. Op de avond voordat hij met pensioen zal gaan, neemt hij ons mee in zijn herinneringen aan zijn zonderlinge vader en aan zijn vrienden, waarvan hij, ondanks het verbond dat zij met elkaar hadden gesloten, afscheid moest nemen.

 

Een rivier in de woestijn – Adriënne van Holst-Romijn – Vision Uitgeverij 
310 blz., eerste druk aug. 2004, ISBN 90-75613-29-6, € 15,95

Robert de Wild en Lilian Mudde… Twee jonge mensen die, los van elkaar, een ingrijpende verandering in hun leven meemaken. Er is geen perspectief meer, totdat ze, via internet elkaars wereld binnenstappen. Er lijkt iets moois tussen hen te groeien, maar zijn ze wel helemaal eerlijk tegen elkaar? Een pakkende roman over omgaan met littekens en afwijzing, een zoektocht naar liefde.

 

Laatste afscheid – Lisa Samson – Uitgeverij Mozaïek
266 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-239-91-176

Het leven van de 55-jarige Pearly Laurel wordt door de dood van haar man totaal verwoest. Zonder Joey kan ze niet leven. Ze wil het niet eens. Juist voor zijn dood heeft Joey haar een lijstje laten zien. Er staat boven: Tijdens mijn leven wil ik… In een opwelling besluit Pearly om zijn, maar ook haar eigen onvervulde verlangens uit te laten komen, voor ze zich bij Joey zal voegen, waar dat ook mag zijn…

 


Nachtschade – Shaunti Feldhahn – Uitgeverij Barnabas
477 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-8520-005-9

Ronnie Hanover ontvlucht een gewelddadige thuissituatie om haar droom te verwezenlijken: studeren in de stad. Om het hoofd boven water te houden, gaat ze als serveerster werken in een populaire nachtclub. Al snel accepteert ze een lucratiever baantje als stripteasedanseres. Ronnie raakt diep verstrikt in de duistere wereld van spionage, afpersing en terreur.

 


Fiela’s kind – Dalene Matthee – Uitgeverij De Groot Goudriaan
 350 blz., eerste druk 1998, ISBN 90-6140-592-0 

In Afrika dwaalt een kind te ver het bos in. Hij komt niet terug. Na dagen van koortsachtig zoeken wordt de hoop opgegeven hem ooit terug te vinden. Negen jaar later treffen twee ambtenaren, bezig met een volkstelling, aan de andere kant van het grote Knysna-woud een blank jongetje aan, Benjamin. Sinds zijn derde jaar wordt hij opgevoed door de donkerkleurige Fiela. Is hij het vermiste kind?

 


Oogwenk – Ted Dekker – Uitgeverij Kok
376 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-435-0846-2

De briljante Amerikaanse student Seth krijgt een ongewone gave: hij kan flitsen van de toekomst zien. Zijn pad kruist dat van Miriam, een Saudische prinses, die haar land ontvlucht om te ontkomen aan een gedwongen huwelijk. Dankzij zijn gave kan Seth haar helpen ontsnappen – maar voor hoelang?

 


Schaduwmeester – G.P. Taylor – Uitgeverij Librion
304 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-5290-003-5, gebonden uitgave

Obadja Demurral is een verdorven geestelijke en tovenaar, die bezeten is van een demonische honger naar macht. Hij is uit op de absolute heerschappij over alle machten en krachten in hemel en op aarde. Niets lijkt hem te kunnen stoppen. De enige mensen die hem daarbij in de weg staan, zijn de 13-jarige Thomas, zijn vriendin Kate en een raadselachtige, charismatische vreemdeling die Raphah heet.

Meer dan aardse machten – Jack Cavanaugh – Uitgeverij De Groot
Goudriaan
463 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-6140-866-0, deel 3 en slot van de serie.

Berlijn,1961. Het leven in Oost-Duitsland wordt nog steeds beheerst door angst. De bouw van het IJzeren Gordijn maakt van de Oost-Duitsers gevangenen in eigen land. Monika Schumacher is verbitterd. In de oorlog nam zij vijf gehandicapte kinderen onder haar hoede. Na de bevrijding werden zij van haar afgenomen. Als Monika onverwacht hun verblijfplaats ontdekt, wil ze hen over de muur smokkelen.

Onvoltooid verleden – Robert L. Wise – Uitgeverij Den Hertog
304 blz., eerste druk 2002, ISBN 90-331-1629-4

Vijfenvijftig jaar geleden raakte Mary’s verloofde vermist na een crash van zijn vliegtuig boven België. Als Mary een stapeltje vergeten brieven onder ogen krijgt, herleeft het verleden. Nooit kreeg zij zekerheid over de dood van luitenant Robert Walker. Haar vermoeden dat hij nog in leven is, wordt steeds sterker en ze gaat op onderzoek uit. Maar kan een liefde zo’n lange scheiding overleven?

Vergelding – A.R. Chandler – Uitgeverij Den Hertog
515 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-331-1809-2

Jonathan Stuart verliest zijn vrouw en kind als het vliegtuig waarin zij zitten wordt neergeschoten boven Russisch grondgebied. Nadat hij een jaar geworsteld heeft met zijn verdriet, wil Jonathan nog maar 1 ding: wraak. Hij wil de Russische commandant doden die opdracht gaf tot het neerschieten van het vliegtuig, én de piloot die de trekker overhaalde. Maar het gaat anders dan hij zich had voorgesteld.

Legioenen van de keizer – Andrew M. Seddon – Uitgeverij Den Hertog
522 blz., eerste druk 2002, ISBN 90-331-1628-6

Sergius, een jonge Romeinse officier, is gestationeerd in Brittannië. Hij is christen en dat brengt hem meer dan eens in conflict met zijn militaire loopbaan. Bovendien wordt hij verliefd op Ailidh, een Keltisch meisje. Te midden van botsende culturen en religies wordt hun liefde zwaar op de proef gesteld. Een indrukwekkende, goed gedocumenteerde roman die zich afspeelt in de eerste eeuw.

Impasse – James Scott Bell – Uitgeverij Mozaïek
308 blz., eerste druk 2004, ISBN 90-239-9105-2

De jonge rechter Millie Hollander staat bekend om haar liberale ideeën. Voor senator Levering is dit reden om haar voor te dragen voor een machtige positie: samenwerking is geboden in de strijd tegen de krachtige anti-abortuslobby. Dan overkomt haar een ernstig auto-ongeluk. Tijdens haar herstel veranderen haar denkbeelden. Als ze opperrechter wordt, is ze een totaal andere vrouw geworden…

http://www.milonic.com/