home
Christelijke Bibliotheek Heemskerk
Locatie: De dependance van Basisschool de Otterkolken
Jean Monnetstraat 56-b
1963 KR Heemskerk

Voor inlichtingen tel: 0251-659242
Tijdens openingstijden: 06-3414 6310
 

Nieuw in de winkel

In januari en februari 2006 verschenen bij Ark Boeken onder andere de volgende boeken:

 Hieronder volgt meer informatie over de boeken
  
  
Had ik maar een groene neus – Max Lucado – Uitgeverij Ark Boeken

32 blz., eerste druk 2006, ISBN 90-338-2962-2, prijs € 12,95
Er is een nieuwe trend in Nerfdorp. De een na de ander laat zijn neus groen verfen. En de druk om erbij te horen is zo groot, dat na een poosje ook Wout zwicht voor de verleiding. Maar het is best moeilijk, om erbij te blijven horen! Uiteindelijk leert Wout dat Eli hem wil helpen te zijn zoals hij gemaakt is…Dit is de vierde parabel over Wout en de Nerflanders met als kernboodschap dat God met opzet ieder mens anders heeft gemaakt.
  
De deur is open! – Vickie Howie & Moira Maclean – Uitgeverij Ark Boeken

20 blz, eerste druk 2006, ISBN 90-338-2967-3, prijs € 9,95
Vroeg in de paasmorgen komt Maria bij het graf. Ze ziet dat de steen is weggerold… Een stevig kartonboek over het paasverhaal met flapjes om open te maken. Vanaf 2 jaar.
  
Verhalen rond Pasen – Bob Hartman – Uitgeverij Ark Boeken

96 blz., eerste druk 2006, ISBN 90-338-9215-4, prijs € 8,95
Jezus werd in Jeruzalem verwelkomd als een koning, maar minder dan een week daarna werd Hij daar gedood. Hoe kon dit gebeuren? Was het met Gods reddingsplan voor alle mensen verschrikkelijk mis gegaan? Bob Hartman, bekend van de Vertelbijbel, vertelt 23 korte verhalen rond Pasen op een sprankelende, frisse manier. Achter in het boek staan tips om het publiek erbij te betrekken. Verhalen rond Pasen is geschikt voor gebruik in het gezin, op school, zondagschool of club. Ook zelf te lezen vanaf 7 jaar.
  
Mijn eerste boek over Jezus – Lois Rock & A. Lewis – Uitgeverij Ark Boeken

128 blz., eerste druk 2006, ISBN 90-338-2964-9, prijs € 14,95
Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt elk jaar met Kerst verteld. Met Pasen horen we hoe Jezus stierf en weer opstond. Maar wat gebeurde er in de tijd tussen Jezus’ geboorte en zijn sterven en opstanding? Dit boek vertelt het hele verhaal over het leven van Jezus. Het is onderverdeeld in 8 categoriën: De geboorte van Jezus, Jezus als jongen, Jezus begint aan zijn opdracht, Jezus doet wonderen, Als je Jezus wilt volgen, Jezus als leraar, De weg naar het kruis en De opstanding. Een rijk geïllustreerd boek met een duidelijke, begrijpelijke tekst. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.
  
Op zoek naar één schaapje – Lois Rock & A. Ayliffe – Uitgeverij Ark Boeken

28 blz., eerste druk 2006, ISBN 90-338-2960-6, prijs € 5,95
Een prentenboek over een bekend bijbelverhaal. De tekst op rijm is gemakkelijk te onthouden en de vrolijke, kleurrijke illustraties zijn paginagroot. Voor ongeveer 2-4 jaar.
  
Getemde tijger – Tony Anthony – Uitgeverij Ark Boeken

248 blz., eerste druk 2006, ISBN 90-338-1832-9, prijs € 12,95
Als jong kind moet Tony Anthony bij zijn Chinese opa op Kung Fu-les. Zijn opa drilt hem, maar het resultaat mag er zijn: op 16-jarige leeftijd wordt Tony wereldkampioen en later nog 2 keer. In het dagelijks leven gedraagt hij zich als een bloedstollende vechtmachine die nergens voor terugdeinst. Hij wordt bodyguard maar kan op een gegeven moment de verleiding niet weerstaan om een flink bedrag te stelen. In de gevangenis komt hij tot geloof…Een spectaculair en waargebeurd verhaal voor mensen die van spanning en actie houden. Dit meeslepende en soms bloedstollende relaas leest als een trein en is uitgegeven in samenwerking met De Hoop Publishing, onderdeel van Stichting De Hoop, een centrum voor evangelische verslavingszorg en hulpverlening in Dordrecht.
  
Negen maanden jij en ik – Jane Bullivant – Uitgeverij Ark Boeken

207 blz., eerste druk 2006, ISBN 90-338-1831-0, prijs € 12,95
In dit boek heeft de schrijfster haar zwangerschapservaringen aan het papier toevertrouwd. Want naast psychologe en verloskundige is ze ook moeder van een aantal jonge kinderen. Ze vertelt hoe je na de eerste emotie van “ik ben zwanger” een nieuwe unieke levensfase ingaat. Ze geeft adviezen en praktische tips voor moeders in spe, zoals het beheersen van je hormonale ups en downs en het vermijden van spanningen in het gezin, maar ook tips over kleding, vrijetijdsbesteding en het goed zorgen voor jezelf. Jane Bullivant grijpt regelmatig terug naar bijbelverhalen en vertelt hoe juist je zwangerschap je relatie met God kan versterken. Het boek is gelardeerd met een dosis gezonde humor, zelfspot en relativeringsvermogen. Ervaar het wonder van je zwangerschap!
  
Vorm mij – Paul Abspoel – Uitgeverij Ark Boeken

60 blz., eerste druk 2006, ISBN 90-338-1452-8, prijs € 11,95“
Zoals klei in de hand van de pottenbakker”… Het beeld van de klei en de pottenbakker spreekt tot onze verbeelding. Het proces van klei vormen is een afspiegeling van God die mensen naar het beeld van zijn Zoon wil vormen. De 12 hoofdstukken van dit boek belichten ieder een ander aspect van dat vormingsproces. Met bijbelteksten, reflecties, gebeden, liederen en mooie foto’s is dit een prachtig geschenkboek!
http://www.milonic.com/